Wij zijn gemakkelijke praters thuis en over het algemeen heel nuchter. Omdat we actief betrokken zijn in de gemeente hadden we in het begin we wel zoiets van, even dimmen, toen we hoorden dat we als ouders in dit programma werden betrokken met de opdrachten voor thuis en de ouder avonden. Maar tijdens het eerste thema was het eigenlijk gelijk al raak. We hadden het over media gebruik. We hebben zelf veel meer inzicht gekregen in hoe jongeren tegenwoordig met media omgaan. En dat was soms best confronterend maar vooral leerzaam. Wij zijn echt wel dingen tegenkomen die wij zelf ook niet wisten.

tijdens het eerste thema was het eigenlijk gelijk al raak.

Ik vond het mooi dat BE1 een gelegenheid creƫerde waarbij we nu echt de tijd namen om een aantal onderwerpen op te pakken. De wereld bombardeert kinderen met zoveel informatie en ik vind het belangrijk om ze daar op voor te bereiden. Zeker voor een periode van grote veranderingen zoals de middelbare school en de pubertijd.

Ik zie dat BE1 heeft een grote toegevoegde waarde heeft gehad voor onze zoon. Hij heeft handvatten gekregen en bewustwording dat hij een kind van God is en dat hij vanuit die identiteit in heel veel situaties die hij gaat tegenkomen zelf keuzes kan maken. Omdat verbieden in veel gevallen geen oplossing is, heeft BE1 ons geholpen om de dialoog met hem aan te gaan.

Marjella